Küzdelem az egészséges bőrért

Nehéz megérteni a bőrápolást anélkül, hogy megismernénk egy kicsit a bőr anatómiáját is. A bőr egy rendkívül összetett szerv, amely tükrözi testi-lelki egyensúlyunkat, életmódunkat, korunkat. Nem csupán a szépség megtestesítője, de egyedülálló módon közvetlen kapcsolatban áll a test és a lélek valamennyi funkciójával, ezért az egészségi állapotunkat is kifejezi.

A bőr mikrobiom az emberi test legnagyobb mikrobiomjai közé tartozik, és az egész testen különböző területeken változhat. A bőr mikrobiomja szorosan kapcsolódik a bőr egészségéhez, mivel ezek az organizmusok vesznek részt a bőr pH-egyensúlyának fenntartásában, a bőr védőgátjának működésében és az immunválasz szabályozásában.
Az egészséges bőr mikrobiom egyensúlya fontos a bőr egészségének fenntartásához. Ha ez az egyensúly felborul, például a bőrön túlságosan megnő bizonyos baktériumok vagy más organizmusok szàma, akkor az bőrproblémákhoz vezethet, például gyulladáshoz, viszketéshez, szárazsághoz, pattanásokhoz, felszívódási zavarhoz vagy egyéb kezelhetetlen állapothoz.

A bőr mikrobiom helyreállító, támogató kezelés egész évben végezhető, illetve kismamáknak is igénybe vehető. Ajánljuk minden bőrtípusra a bőr felszívóképességének optimalizálására évente legalább egyszer, de különösen egyensúlyát vesztett bőrállapot esetén. Egyensúlyvesztés történhet például antibiotikum kúra vagy egyéb gyógyszeres kezelések után, kemoterápia után, fogamzásgátló abbahagyása után, várandósság alatt, szülés után, pubertás kori hormonváltozások vagy menopauza esetén...stb.

A bőr egészséges működéséhez elhanyagolhatatlan a bőrállapotnak megfelelő hatóanyagok alkalmazása és ezeknek a hatóanyagoknak a rendszeres, azaz a napi szintű alkalmazása. Otthoni bőrápolásunk során fontos, hogy következetesen alkalmazzuk a bőrápolási rutinunkat, mivel a bőrnek legalább 28 nap szükséges ahhoz, hogy teljesen regenerálódjon. 

Ha elakadtál bőröd helyreállításával kapcsolatban vagy egyszerűen csak többet szeretnél megtudni a bőrödről és a számodra megfelelő bőrápolásról, akkor szeretettel várunk egy próbakezeléssel egybekötött egyéni konzultációra és bőrelemzésre, amely során átbeszéljük, hogy milyen hatóanyagokra van szüksége a bőrödnek!

Szolgáltatásaink és Online időpont foglalás 》 Megnézem

Népszerű bejegyzések