Fontos Hatóanyagok

10 hatásos bőrápoló összetevő, amit mindenképpen ismerned kell



Ha a bőröd ápolásáról van szó, fontos, hogy tájékozott legyél. Ha pontosan tudod, mit használsz a bőrödön, hidd el, hogy sokkal jobban fogod magad érezni. Nem leszel elveszett a milliónyi hatóanyag tengerében, amikor kézbe veszel egy terméket, hogy elolvasd, mit tartalmaz. Összeállítottuk a top 10-es listánkat, melynek tagjait érdemes ismerned ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki az otthoni bőrápolásból. Ebből a bejegyzésből megtudhatod, mire van szüksége a bőrödnek és mivel ápold.

》Retinol – A retinolt A-vitaminként is ismerheted. Szupersztár a bőrápolásban, mert fokozza a bőr kollagéntermelését és segít lehámlasztani az elhalt bőrsejteket a felszínről. Mindkét hatás segít megelőzni az öregedés látható jeleit, és közben az öregedés már meglévő és észrevehető tüneteit is kezeli.[1] A retinol rendszeres használata segíthet a ráncok csökkentésében.[2] A retinol másik előnye, hogy segít kezelni a pattanásokat, mert szerepet játszik a pórusok tisztán tartásában. Hatására a sejtek könnyebben válnak le a felszínről, ahelyett, hogy felhalmozódnának a szőrtüszőkben és eltömítenék a pórusokat.

》Niacinamid – Ez az összetevő az utóbbi időben egyre több bőrápolási termékben található meg, annak köszönhetően, hogy hidratál, védi a lipidbarriert és segít minimalizálni a hiperpigmentációt. Niacinamidot találsz az Image Skincare ILUMA intense facial illuminator termékben.

》Hialuronsav – A hialuronsav a következő szupersztár összetevő. Hidratál, segít megkötni a nedvességet, köszönhetően annak, hogy súlyának 1000-szeresét képes víz formájában megtartani.[3] Ezáltal tudja feltölteni a finom ráncokat, így azok simulnak. Számos Image Skincare termék tartalmazza.

》C-vitamin – A C-vitamin mindenképpen érdemes, hogy helyet kapjon a bőrápolásodban. Ez az összetevő óriási jelentőségre tett szert, mert meglehetősen ütősen hat az öregedés és a hiperpigmentáció jeleire azáltal, hogy támogatja a kollagénhiányos bőrt, fokozza a bőr ragyogását, valamint javítja az arcbőr általános megjelenését. A C-vitaminra mondhatjuk, hogy mindenki bőrápolásának kötelező eleme kellene, hogy legyen. Számos Image Skincare termék tartalmazza.

》Szalicilsav – A szalicilsav egy béta-hidroxisav, mely a pórusokat tartja tisztán. Drogériában is beszerezhető, és hatékonyan élénkíti a sejtek lecserélődését, így a pórusok könnyebbe tisztulnak. A szalicilsav az öregedés jeleit is célozza, mert képes gyorsítani a sejtek megújulását.

》Glikolsav – A glikolsav a retinol, a hialuronsav és a C-vitamin, mint szupersztár összetevők táborát erősíti. Képes segíteni a durva bőr textúra és az öregedés látható jelei esetén. A glikolsav, éppúgy, mint a C-vitamin és a retinol, szintén fokozza a kollagéntermelést.[5] Olyan alfa-hidroxisav, amellyel sok kémiai hámlasztó termék kulcsfontosságú összetevőjeként ismerhetsz. A glikolsav segít fellazítani a „ragasztóanyagot”, amely összetartja az elhalt hámsejteket, segítve ezzel leválásukat, hogy a simább és ragyogóbb bőr kerüljön a felszínre.

》Peptidek – A peptidek aminosavláncok, a fehérjék építőkövei. A bőrápolásban alkalmazott peptidek elősegítik a kollagénhiányos bőr állapotának javulását, hogy a bőr feszesebb legyen. Minél több kollagén van a bőrben, annál kevésbé valószínű a ráncok és a finom vonalak megjelenése.[7] A kollagén állománya az életkor előrehaladtával csökken, és a környezeti tényezők, például a napkárosodás miatt még több bomlik el belőle. Peptideket tartalmaz az Image Skincare számos terméke.

》Ceramidok – A ceramidok olyan, a bőrben természetesen jelen lévő lipidek, melyek segítenek a bőrt hidratáltan tartani. A hidratáltság pedig kulcsfontosságú a bőr feltöltött és fiatalos megjelenéséhez. A ceramidok alapvető feladata tehát a bőr segítése a nedvesség megtartásában, és ha a bőrödből hiányoznak, az száraznak tűnhet, sőt irritálódhat is.

》Kollagén – A testben a leggyakoribb fehérje a kollagén. Ez teszi feszessé a bőrt, és minél feszesebb a bőr, annál kevésbé hajlamos a ráncosodásra. Természetesen a kollagén mennyisége az életkor előrehaladtával csökken, és ezért fontos olyan termékeket használni, amelyek kollagént tartalmaznak – sőt, akár ihatod is! Ha ez utóbbit is beilleszted a bőrápolásodba, idd naponta, hogy bőröd gazdag legyen kollagénben. Megtalálható az Image Skincare számos termékében.

》Azálsav – Az azálsavat sokszor mellőzik, pedig nagyon sok hasznos hatást kínál a bőr számára. Segíthet csökkenteni az olyan gyakori bőrproblémák, például a hiperpigmentáció megjelenését. Ez az összetevő megtalálható az Image Skincare ILUMA intense brightening serum szérumában.

Népszerű bejegyzések